Dani Alyssa Loonstra

De weken van NRW en ONK Selectie

Hallo daar familie, vrienden en andere geinteresseerden. Het waren bijzondere weken deze afgelopen twee weken. Na inschrijvingen door ons (DDD) wedstrijd secretariaat was vorige week de week van het afwachten of we (ik) naar de NRW Trophy in Dortmund Duitsland mogen. Ik vind het best een beetje spannend, omdat vorig jaar toen ik Teens reedt en mijn vriendinnen al Basic Novice ik niet mee kon omdat de NRW alleen officieel door de ISU erkende categorieen kent en ik ondanks mijn behaalde testen te jong was om in de Basic Novice uit te komen.

Eerst mochten we alle 4 (Ik, Isa, Isabella en Rosalie), toen mochten er maar 3 dus moest er iemand afvallen, spannend hoor. Uiteindelijk toen het was besloten wie er helaas moest afvallen bleek dat toch iedereen erheen mag. Team Nederland in Dortmund wordt best groot want ook van andere verenigingen gaan er best een hoop mee.

Tussendoor, na een weekje Oostenrijk, natuurlijk ook weer naar school, ook spannend, ik was door de wedstrijd in Graz niet 1 maar 2 weken niet in de klas geweest. (in overleg met en na goedkeirung van school) Gelukkig heb ik tussendoor goed geleerd en al mijn huiswerk gemaakt. Ik had een rekentoets en een geschiedenis toets. Rekenen was ok maar daar ben ik ook niet zo heel goed in, geschiedenis was top, letterlijk perfect, 100%... Trots op mezelf.

Deze week in dit weekend afgesloten met de eerste selectiewedstrijd voor het ONK, het is allemaal toch wel een klein beetje spannend. Voor het eerst meedoen aan een selectie wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap is nu achteraf gezien toch wel net wat anders dan mijn wedstrijden ervoor, in ieder geval voor de eerste keer. Uiteindelijk is het natuurlijk gewoon een wedstrijd net als elke andere wedstrijd. Mijn kür liep niet helemaal zoals gepland omdat mijn sprongen niet zo heel goed gingen. Evengoed ben ik 8ste geworden en daar ben ik eigenlijk best blij mee en trots op. Allerijdsters tussen de 5e en 10e plaats binnen een verschil van maar 1 punt, super spannend dus. Dit was een leuke kijk op de uitslag, dank je wel moeder van Roos van der Pas, voor die opmerking, dat heeft weer een beetje geholpen.

De aankomende weken zal hard gewerkt worden aan het verder verbeteren van mijn sprongen en aan de voorbereidingen voor de NRW Trophy. Tot die tijd werk ik hard verder...

Groetjes, kusjes en knuffels,

Dani